keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Sää on kuin morsian ja morsian on kuin karhu

tai sää on kaunis kuin nuori neito, mutta yhtä ailahtelevainen.
Aamuvuoroon mennessä oli pimeätä kuin pussissa. Märkä asfaltti söi sen hentoisen valonkajon mikä pyöränlampusta lähti.Vanhainkodin pihalle päästyäni pilven pohja ei enää jaksanut kannatella vesitaakkaansa. Ei voi muuta kuin sanoa, että mainio ajoitus töihin menolla. Aurinko on tosin paistanut suurimmaksi osaksi päivää. Iltapäivällä, kun työpäivä alkoi olla pulkassa niin rae kuurossa rakeet vain suurenivat ja vastaavasti meidän kotiin lähtiöiden silmät. Töistä lähtiessäni paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta eikä säästä ollut lainkaan moitteen sanaa. Hauska rapse vain kuului rakeiden jäädessä pyörien alle.Kuopus totesi suurimpien rakeiden olleen herneen kokoisia. Ilmankos niitä oli vielä näinkin reilusti noin tunti raekuuron jälkeen.

Heh heh ja virnistys
tässä on keskeneräinen selkäsärky
ja himpunverran lähempää.
Syksyn väriloistoa täytyy tankata ennen marraskuun harmautta mahdollisimman paljon
jalava
ruusunmarja

Enkelinsilmäpelargonian nappasin heti kotiin tullessani sisälle, kun siinä on upean pulleat nuput ja minä haluan nähdä minkä väriset kukat siihen nyt tulee.
Keväällä kukkien väri sisällä oli tällainen.
Kesällä ulkona kukat olivat liki mustanlilat.

Öttismönkijäis myrkkyä ei huushollista löydy, mutta taidan tehdä kuin vanhakansa, vaikkei tulitikuissa enää rikkiä olekkaan. Ei ne tulitikunpäät kuitenkaan tikkunekkuja ole, joten pikku öttiäinen voi hyvinkin ottaa nokkiinsa ja kuolla pois. Huh, jos sieltä vörnii etana tahi kastemato ulos niin ...  voip olla, pelakuukin ulkoistetaan pakkaspojan puhalluksien uhallakin takaisin porraspieleen.Ei sillä, että moisia vörniäisiä inhoaisin, mutten halua niitä muihin kukkasiin.

Jahas pyykkikone on laulunsa laulanut ja nyt puhdas ulos. Araratin madallus jatkuu uudella koneellisella.

Nauttikaa päivästänne!

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä sinut täälläkin! Vuoroin vieraissa! Terveisin Helena

    VastaaPoista
  2. Vai olet muuttopuuhissa, Tarina! Samaa olen harkinnut minäkin, mutta nyt menee sen verran aikaa työpaikan fyysisessä muutossa, että jospa blogini muuttaisi sitten syssymällä;D

    VastaaPoista