tiistai 2. maaliskuuta 2010

Puhelias navigaattori

Törötin hitusen ennen klo 9.00 portailla syöttötuolin kanssa odotellen ottopoikaa ja hänen kultsuaan. 
Syöttis meni pikku-ukon kummilaan, kun pikku-ukko menee heille muuttoruljanssin ajaksi.

Päivän ensimmäinen virkäni oli olla navigaattorina Tikkurilassa, kun ottopoika pyhkäsi kääntyen risteystä liian aikaisin. Tuosta tuonne ja sitten tuonne ... hei tämä on umpikuja... juu-u niinhän sen täytyy ollakin ja sitten tuonne parkkipaikalle. Ja ihan pokerilla, ihan kuin olisin kovastikkin autoillut Tiksissä.

Pieni muuttoautopäättikin mennä nelivedolla vinhaa vauhtia ja pörisee mennessään.

Shoppailukierroksen aloitimme tyttären kanssa Ikean ihmemaasta. 
Ihme ja kumma sieltä ei tarttunut mukaan kuin setti puisia köökivälineitä (lasta, haarukkalasta ja soosilusikka).
XD ja pikku-ukolle sellainen lasten jalkapallon kokoinen pehmopallo. 
Tytär osti pikku-ukon kamariin maton ja se oli kaikkein haastavin kannettava. Sitäkään ei tarvinnut suuremmin kanniskella, kun pojillakin oli shoppailu päivä teknisien tavaroiden liikkeissä ja he tulivat hakemaan meidät Ikealta.

Tyttären, Vävyn & pikku-ukon uusi koti on aivan ihana. Vielä ihanampi sitten jahka ihka oikea muuttoauto on tuonut tavarat & mööpelit.
Nythän meillä oli hyvä pikku-ukon kanssa pelata palloa, kun mööpeleitä ei tarvinnut varoa. Mummun pallon pelaus tyylihän on tietysti omantakeinen just' sellainen mummutyyli ja pikku-ukko kikatti ihan ääneen pelatessamme. 

Pelin puoliajalla pyhkäsimme tyttären kanssa sinne hyötykasvi yhdistyksen Alku&Juuri puotiin.
Pippuria siellä ei ollut, mutta paaaa'aljon muuta. Pippuria myyjätär vinkkasi kysymään Kasvitieteellisestä puutarhasta.
Puoti oli todellakin täynnä ihanuuksia ja olin kuin Liisa ihmemaassa tahi lapsi karkki kaupassa. Valinnan vaikeus oli suuri, juu-u ja itsehillintä koetteella ; ) .

Tällaisia ihanuuksia lähti mukaankotva täytynee vielä maaliskuun päiviä elellä eteenpäin niin sitten pääsee kylvöpuuhiin.

Puodin myyjätär oli todella ihana. Hän neuvoi ja opasti siemmenpussien valinnassa antaumuksella. Kerroin, jotta taimet tulevat vanhainkodille dementiayksikön viriketoimintaan ja hän paneutui asiaan sydämellä. Hän etsi kasveja, joissa on erilaiset tuoksut sekä eriväriset kukkaset. Aistiärsykkeitä siis parhaimmilleen.  Niitä taimia taatusti riittää kummin kaiman kavereillekin, jos itävyys on hyvä.

Sitten kysäisin onkos orkideoille lannoitetta ja vips' vain
Helganeidit saivat kypyvaahdon. 
En kyllä ajatellut terästää aamukahvia tällä vaarattomalla ihmisille ja eläimille, vaikka voisihan se antaa roimaa potkua päivään.
Täytynee taas seikkailla orkidea sivuilla ...

Helsingissä on jo loskakeli parraimmillaan ja valtaisia lätäköitä. Mennä henttasin tyttären perässä katsellen mihin hän jalkumensa asettaa. Sitten piti hitusen hihitellä ittekseen, kun juontui mieleen meidän kinttujemme pituus ero. Tytär, jos tuumaa, jotta yllän harppaamaan tuon lätäkön yli niin mummu seisoo siinä tilanteessa  keskellä lätäkköä. ; ) kaik' on mahdollista.

Onneksi sateenvarjon & varasukkien taika piti kutinsa. Eli en tarvinnut kumpaakaan taikakalua retkellä.

Päivä oli hyvin virkistävä ja mukava. Tunnustan, jotta mummu on nyt ryytynyt ja kintut painavat ainakin tonnin ja persus vielä enemmän.

Kauniita unia ja ihanaa huomista päivää kylässäkävijöille!
11 kommenttia:

 1. Persus vaan lentoon,vaikka kuinka painaisi :).

  Tiksissä autoilu on oma tieteenlajinsa, ainakin kun etsii ruuhkassa yksin ilman navigaattoria auton huoltopaikkaa, nimim. välillä ihan pihalla.

  Noita siemenpusseja olen itsekin ihaillut, en tosin tiedä ovatko ihan samalta toimittajalta, mutta Mäntsälässä on sellainen paikka vanhan nelostien varressa kuin Kotipiiri. Siellä on myynnissä kaikenlaista lähiruokaa ja lähikäsityötä ja mm. näitä siemenihanuuksia. Ei passaa käydä, jos on vähänkin hurahtanut, kuten allekirjoittanut...

  VastaaPoista
 2. niin ja unohtui sanoa, että Pikku-ukko on söötti :)

  VastaaPoista
 3. Tikkurilaan olen tutustunut vain Heurekan-matkoilla ja sinne ollaan aina löydetty :D Minä kyllä löydän itseni usein jostain muualta kuin missä kartan mukaan pitäisi olla. Onneksi tuo partiolaispoika on jo pätevä kartturi. Mukavaa muuttoa pikku-ukon perheelle :)

  VastaaPoista
 4. Siemenpussi valikoima on aikas hyvä mutta Lipstikka saattaisi olla hyvä lisä se kun maistuukin ja tuoksuu lihaliemelle ja sitä on käytetty entis aikaan lihakeiton mausteena.kokemuksella kirjoittelee Tarikka

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista Nefer, Huopatossunen ja Tarikka!
  Minä autottomana olen oppinut Tikkurilan reitit jalankulkijan näkökulmasta ja umpikujat eivät välttämättä ole silloin umpikujia vaan jatkuvat kevyenliikenteen väylinä.
  ; ) jos sisäistä blondiakin täytyy välleen ulkoiluttaa niin miksei myös sisäistä Livingstonea?
  Filososofisesti oikeastaan on hyvä eksyä silloin tällöin niin näkeepi uusia paikkoja.
  Onkos tuo Lipstikka kovinkin korkea kasvi? Joita kuita korkeita kasveja plokkasin pois siemenistä. Jos, se ei huitele pituudessa metrissä niin kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 6. Lipstikka on monivuotinen ja leikkaamalla voi pitää kurissa,kesällä kiva kasvatettava ulko tarhassa,miinuksena etten ole sen nähnyt kukkivan,plussana että voi hyödyntää sitä keittiössä.kirjoittelee Tarikka

  VastaaPoista
 7. Kyllä pikku-ukko on niin söötti!
  Hyvää illanjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 8. Lipstikka on ehkä noin 40-50 cm korkea.
  Minulla kasvaa ulkona penkissa,poimin 3-4 satoa
  vuodessa.
  Talvehtii hyvin olen kasvattanut jo monta vuotta.
  Söpö pikku-ukko

  VastaaPoista
 9. Sullahan vauhdikasta menoa siellä on :)) Voi, vuoden päästä sä olet jo kova pallon potkija kun yrität pysyä pikku-ukon vauhdissa mukana!
  Joskus löytää tuollaisia ihania ihmisiä niinkuin tämä yrttien myyjä, ja kuinka hyvä mieli onkin hetken aikaa tällaisen tapaamisen jälkeen!
  Halauksia! t. Knitting Bull

  VastaaPoista
 10. olet positiivinen ,ja rikaskielinen kirjoittaja,,hyviä kuvia ,,hyviä kirjoituksia,, pena

  VastaaPoista
 11. Kiitän teitä kommenteista Tarikka, Märta, vesimiesneuloo, Knitting Bull ja pena!
  Tuohan on melkeein lupa ;) mennä sinne siemenpuotiin uudelleen hakemaan lipstikkaa ja ehkä vähäsen jotain muuta ...!
  Kiitos palautteesta pena! Ajatteles, kun innostun selittämään jotakin niin se helposti heikompaa kuuntelijaa hengästyttää ;)

  VastaaPoista