maanantai 1. helmikuuta 2010

Helmikuun hellät tuulet maaliskuussa maksetaan

Padam, padam, padam laulaa Piaf ja samaa voi sanoa lämpömittarin lukemasta. Mittarissa ei ole kuin -6 astetta padam! 
Kävelyllä tuli turhan hiki, kun en uskonut mittaria ja kummituskoivua. 
Ei tuulen tuiverrusta ei piilovinkkaa nurkantakaa ei lumen tuprutusta ylhäältä alas eikä vaakasuoraan suoraan silmille. Siis on melkein kesä keli ; ) tai ainakin se siltä tuntuu pakkasjakson jälkeen.
Päivän väri on ollut hassun kuulakas harmaa. Taivas on ollut pilviverhon peitossa, mutta ilmeisesti on kyseessä sekunda pilvet ja auringonsäteet ovat karanneet pilvien alapuolelle iloksemme.

Mainio lomakeli, ei voi mitenkään päin moittia.
Mikäli tinttien sääennusteeseen on luottamusta niin huomenna pyryttää. Tintti laulaa pyryn eeltä sano vanhakansa. Pyrytystä tahi ei niin olipas mukava kuunnella tinttien ti-tyy keskustelua. Äänessä oli kolme tinttiä. Viimeviikolla kuulin ensikerran tälle talvelle tintin yksittäisiä äänenavauksia ilman kaverin vastauksia.
Näin ja kuulin myös viisi harakkaa, jotka lensivät peräkanaa kuin viivottimella piirrettyä reittiä. Näky oli itse asiassa hullunkurinen, kun harakat tavallisesti pyrähtelevät enempi nykivästi eivätkä lennä sulavalinjaisesti kuin joutsenet tahi kurjet aurassaan.

Juu-u jatketaan linnuilla. Valitsin lintubongauspäiväksi eilisen ja saldo = näin yhden variksen, joka kraakkui ja kuulin toisen, joka vastasi ensimmäisen sulosointuiseen lauleloon  = / . Sää oli aivan mahdoton, kun ei tiennyt mistä suunnasta lumipyry tupruttaa & tuiskuttaa.
Noh, havaintona sentään oli kaksi lintua eikä niin kuin takavuosina kerran ... näin kaksi oravaa en ainuttakaa siivellistä eläjää.
Aamun lehdessä oli juttu bongauksesta ja havainto bongaajilta koko talvelta on, jotta linnut ovat jossain muualla kuin kotokylällä ja olen heidän kanssaan samaa mieltä. 
Muutaman upean tilhi- ja punatulkkuparven olen nähnyt, mutta missä ovat pyrähtelevät sini-, tali-, hömö- ja kuusitiaiset? 

Käsityörintaman satoa seuraavaksi
Pikku-ukolle pöllö-lapaset 7veikasta


Mietiskelin noita pöllön silmiksi ompelemiani helmiä ... ommellako vahi ei ... ja tulin siihen tulokseen, jotta jos nuo pikku-ukko saa irti ja nielaistua niin potassa ei kopsahda saati rapsahda. 
Tytär oli aikamoinen pajatso pikkukivien kanssa yhdessä vaiheessa ja potta kopsahteli, jos äipän silmä vältti liian kauan. Mikä lie niissä kivissä oli, jotta niitä piti suuhun laittaa? Muuta moista ravinnoksi kelpaamatonta ei tytärkään suuhun laittanut.

ja tyttären villapolvisukat ihan siitä samasta langastaPippurit laitoin multaanja lastentarha näyttää nyt tällaiselta; ) elmään jännitystä konstilla, jos toisella.

Jos, pippurit ovat lastentarhan seimessä niin isojen puolella ovat sirkkalehdillä olevat värinokkoset. Niiden siemmenet kylvin viime kesänä.  Hissuksensa kasvavat ja saavatkin kasvaa tahi pysyä kituuttaa hengissä tämän lopun pimeän ja hämärän ajan.

Kaunista helmikuuta kaikille kylässäkävijöille!
5 kommenttia:

 1. No höh, luin ensin että "piparit" laitoin multaan ja ajattelin että nyt se on sitten pölläähtänyt sen lopullisen kerran. Vaan itsepä tässä taitaa olla aivot huonossa hapessa kun noin tulee luettua väärin.
  Minen täällä kaupungissa bongaa enää kuin kuin urbaanivarekseja, täytyisi varmaan Teemun kanssa lähteä bongausretkelle ;D
  t. Knitting Bull Bemu

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnolla jään odottamaan miten pippurinkasvatuksesi onnistuu. Nuo pienet pöllölapaset ovat tosi sievät - ja tietysti äiti ja poika saivat samanväriset neuleet :) Minusta tuntuu, että ne tiaiset ovat meillä ja muutama punatulkku seassa, mutta muut linnut ovat tipotiessään. Noloa myöntää, mutta unohdimme pihabongauksen, kun kuopus sairastui sunnuntaina.

  VastaaPoista
 3. Nonnii, nyt tiedän mihin mennä, kun käsketään sinne missä pippuri kasvaa :).

  Komeita neulomuksia. Samanlaisia ääniä oli eilen kävelyllä, kun testasin uutta päähimystä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista Knittig Bull Bemu, vesimiesneuloo,Huopatossunen ja Littleragdoll!

  VastaaPoista