lauantai 26. joulukuuta 2009

Tahvana

Tahvanana pitäisi het' aamusella syytää sikojen silmille lunta, etteivät ne kesällä osaisi pahan tekoon.
Lunta olisi kyllä mitä syytää, mutta missähän niitä sikoja olisi? Kinkkukin on jo syöty ; )

Luomisen tuskaa siis piisaa kiiteistönhuoltajilla ja talonmiehillä sekä aura-autonkuljettajilla ja jopa tuulella! Tuuli siirtelee nietoksia ensin yhtäälle ja kotvan päästä samainen nietos on siirtynyt kuin hiekkadyyni toisaalle. Tahvananpäivän tuulenpuhuri on aivan selvästi nainen ; ) . Jaa-a miksikö näin päättelen? Ajatelkaapas kuinka naisella rymsteeraus sujuu ... ensin kannetaan tahi kannetutetaan sohvaryhmä toiselle seinustalle ja sitä kotvan katseltua tuleekin toisiin ajatuksiin ja kas niin taas sohva siirtyi seuraavaan paikkaan ja kaikkein kaameimmassa tapauksessa se on loppujenlopuksi samassa paikassa mistä sitä lähdettiin retuuttamaan.

Meidän pikkusohvan jouluateriana oli digiboxin kaukosäädin. Tulipahan ravisteltua & keikuteltua sohvan uumenista muuan kynä ja lippalakki.

Näin kun sujuvasti tarina hyppii asiasta kukkapurkkiin niin jatkan jouluaamun ruokajutulla.
Jouluaamuna jok'ikinen kokoaa mieluisan suunmukaisen aamiaisen vaikka kinkkua ja lootia, jos ne maistuvat herkulle.
Vävyn ja minä olimme pikku-tontun kanssa aamukahvilla ja jotta saisimme juoda kupposet rauhassa niin teimme pikku-tontulle banaanimössöä lautaselle, jota voi sitten harjoitella lusikoimaan suuhun sillä aikaa, kun me juomme kahvia. Vävy laittoi kermaa kahviin ja yhdessä tuumin tarkkailimme onko kerma ennättänyt hapantua. Silloin pikku-ukko huomasi hetkensä koittaneen ja käytti tilaisuuden hyväksi mentaaliteetillä; vain nopeat elävät. Kippo oli ylös'alaisin pöydällä ja sitten se jo lensikin kuin joulupukin reki kohti keittiön nurkkaa lusikan vilahtaessa perässä. Siinäpä mummu ja isi katseli silmät renkaina tulevan tilataiteen luomista. Kotvan kuluttua tuli taideteokseen vielä ääniefekti plöts, kun kasa banaania putosi pikku-ukon sylistä.


Tässä pikku-ukko nauttimassa bananaplöts'iä. Bananasplit on ihan vanhanaikainen juttu ; )
Mummu veresti muistoja joulupukkina olemisesta. Pikku-ukon ilme olisi pitänyt saada kuvattua, kun mummupukkille avattiin ulko-ovi. Pliisulta kuulostaa, kun sanon, että toinen kulmakarva hitusen kohosi ja katse kertoi, jotta tommosen kostyymin vetäsit ylle.
Muutenkin mummupukki ja paketit, jopa lahjanarut ja käärepaperit hävisivät akvaariokaloille kirkkaasti 6 - 0 !
Pikku-ukko huomasi, jotta mummupukin huopatossunvarrensuusta saa hyvän otteen ja siitä voi näpsäkästi oikaista akvaarion luo.
Olikos mummupukki jymy menestys vai mitä ? Pelottava tai ujosteltava se ei ainakaan ollut.

Tahvanan tanssit tuli pyörittyä töissä aamuvuorossa. Väsymys painaa jo silmää vai liekö vain piukka maanvetovoima yläluomien kohdalla.

Taidanpa lähteä sohvan kuningattareksi vahtimaan Avaraa luontoa.

Viskokaa lunta, jos löydätte jostain possuja. Mukavaa Tahvanan ehtoota kaikille!
Posted by Picasa

3 kommenttia:

 1. No, jopas Tarinalla on ollut vauhdikas ja riemurikas joulu pikku-ukkelin kanssa, hihi!
  Oikein mukavaa ja rauhallista Tapanin jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Nuoriso pistää vanhat ruokalajitkin uusix, eli bananaplöts, ennen se oli banaanimössöä :).

  VastaaPoista
 3. Pikku-ukko pitää mummun pirteänä :D Ihana kuvakollaasi, voi kun viitsisi itsekin opetella kuvankäsittelyä. Meillä tehtiin lumitöitä eilen oikein urakalla ja pihan reunalla on melkoinen kasa, joka varmaan muotoutuu poikien käsissä tänään lumilinnaksi.

  VastaaPoista