keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Viikon Kliivia ; )

Tenhon päivässä ei ole ollut tenhoa vaan sumua ja sadetta sekä +6 astetta lämmintä.
Vitilumen tuoma illuusio valosta on usvahunnulla pois pyyhkäisty. Marraskuu on siis jälleen marraskuumainen.

Närhi toi sentään hieman väriä harmaaseen usvaan. Töistä lähtiessäni närhi lensi vaappuen nykivän töksähtelevällä tyylillä luonnonpuiston metsikköön.  Hihittelin mielessäni, kun lintu käänsi päätään ikään kuin katsahtaen minuun ja todeten lennä itse kylmässä sateessa paremmalla tyylillä.

Mikäs täällä pirtissä on ollessa suojassa sateelta vatsassa siskonmakkarakeittoa. Jälkiruoka porkkana on tosin vielä rouskuttelemati.

viikon Kliivia näyttää nyt tällaiselta
ja hitusen toisesta kulmasta
Varren kasvatus on näemmä tänä syksynä todellakin jäänyt, ei ilmeisesti ole trendikästä syksyllä 2009.
Saas nähdä kukkiiko toiseen otteeseen tavanomaisemmin, mene ja tiedä.

Postiljooni oli polkenut sateessa ja pudottanut joulukirjan postilaatikkoon.
Kuvassa myös päivän heräteostos.

Kirjaa en ole vielä ennättänyt tutkailla tarkemmin paketin avaamisen jälkeisen pika pläräämisen jälkeen. Mukavaa iltalukemista höyhensaarenpurtta odotellessa.

Kameran kanssa, kun touhusin niin näpsäsin pelakuuntaimestakin kuvan. Toinen näivettyi pois, mutta tämä toinen on jo tekaissut uuden komean lehden. Ehkäpä siitä ihan kelpo pelakuu sukeutuu kevääseen mennessä. Valon puute tosin voi kasvatella siitä hotjakkeen, mutta latvoahan se täytyy kuitenkin, jos kevääseen asti hengissä sinnittelee.

Nyt pyykkikone kutsuu tyhjentämään puhtoisen pyykin kuivumaan ja sen jälkeen jatkuu esikoisen huopaslapasen kitkuttaminen. Voipi sanoa, että loppukiri kärkikavennuksineen ennen peukaloita.

Tällä reilulla punaisella toivotan teille kylässäkävijöille energistä ehtoota !7 kommenttia:

 1. Vastavierailulle pyrähdin...sen pikku-ukon tiimoilta...
  Mulla kun oikeesti on semmoinen pikku-ukko...Elias Ukko Edvin...kohta 3v...kutsumanimi Ukko...
  Kiitän kommentistasi!

  VastaaPoista
 2. Non nih...
  Nyt kerkesin blogiasi lukasta...
  Hupaisan eloisaa tekstiä ja kivoja kuvia...itte kun osaan vaan yhen kuvan/tekstinpätkä.
  Torstaita!

  VastaaPoista
 3. Mukavaa loppuviikkoa viherpeukalolle!

  VastaaPoista
 4. Hieno kliiviankukka tulossa. Minullakin pilkistelee ihme ja kumma amarylliksen lehti ruukussa. Nähtäväksi jää, kukkiiko sitten.

  Mukavaa viikonjatkoa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista TuulisMumma, Marginata ja Littleragdoll!
  ;) kokeilu menetelmällä minä olen opetellut kuvien liittämistä tekstiin. Mentaaliteetillä mitähän tapahtuu, kun tätä nappia painan. Vävy on onneksi atk-ammattilainen ja lujahermoinen anopin opastaja se täytyy kiitoksella sanoa. Puhelinkonsultaatioissa tiedän, että nyt mummu on ollut liian innokas nappuloiden painaja, kun väyltä pääsee huokaus "langan" toisessa päässä, mutta silti hän jaksaa selittää asian uudelleen.
  Amarylliksistä opin töissä eräältä entiseltä asukkaaltamme (dementoituneelta ylipuutarhurilta), joka oli liki sanaton; "lehtiä ei saa olla liikaa muuten kukkimiseen tarvittava voima menee lehtien kasvuun".

  VastaaPoista
 6. Harmaata ja usvaista täälläkin on ollut koko päivän. Mutta onneksi ei ole liukasta, vaikka enhän minä nyt ulkona liiku, kun karanteenissa täällä puikkoja kilkuttelen vielä yhden viikon sen rokotteen takia. Ihana kliivia! Oikein mukavaa illan jatkoa ja Höyhensaaren pursi lähtee tuota pikaa!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista Helena! Tällaiset säät ovat juuri puikkojen kilkuttelu kelejä!

  VastaaPoista