maanantai 30. marraskuuta 2009

Vävyn syntymäpäivä kaakku kuvin

kun sanat eivät riitä kertomaan ; )

Tästä se lähtee
ja heti tuli sotku
haju oli huima tässä vaiheessa
ei näytä juurikaan herkulliselta
suklaista
toinen osuus
nyt tuoksui jo hyvälle

toisenlaista terästettä
kuivaa ja pölisevää
näyttää herkulliselta taikinalta


viimeinen pari uunista ulos ja lopputulos näyttää ihan rössyltä (veripalttu) vaik' onkin kaakku
ja irtosi ihan kiltisti vuoasta
Junamatkankin kaakku selvisi pienin vaurioin ja vauriothan peitettiin, joten ei hätiä mitiä.

kaakun pääliset ja pikku-ukon nokkis
pikku-ukko aikoi testata onko sokuri hyvää, mutta mummu oli tylsä ja otti pois ennen kuin sokuriin asti pääsi
ohjeet tulee lukea tarkasti
myös rivien välit ja ylösalaisin
kermajuustohattu
jännitys tiivistyy
Kaljakaakku oli todella hyvää ja suklaisen makoisaa, vaikka pieniä epäilyksiä takaraivossa asiasta olikin. Todellakin tuhtia tavaraa!

Viikonloppuna tuli siis mummuiltua. Ehei sentään turha luulla,että mummun polvet olisi mustelmilla ; ) mummu on nääs oppinut uudelleen konttaamaan. Pohkeet ja alaselkä ovat hitusen verran piukeena, kun me pidimme kunnon lauantaitanssit. Pikku-ukko hälpäytti pikkuvauvan lelukaaren soittamaan ja sitten jorata hytkytimme pitäen rahista kiinni. Vaikeusastetta välillä lisäten vain toinen käsi rahilla. Pikku-ukolla oli ihan ergonominen tanssimisasento, mutta kerrankin mummu voi sanoa olleensa olosuhteisiin nähden pitkä ; ).Viis siitä, kun hauskaa oli!

Höyhensaaren purteen lähteminen houkuttaa nyt suunnattomasti, joten olkoon tarinointi tälläerää tässä jatkuen seuraavassa numerossa.

Namu unia!

9 kommenttia:

 1. Ja kakun maku vain paranee :D Vielä on pieni palanen kaapissa...luulenpa että käydään pienimuotoinen taisto siitä, kumpi viimeisen palan saa. :D Mummulle suuri kiitos kakusta ja koko viikonlopusta <3
  T: Mummun murut :)

  VastaaPoista
 2. :D, olipa mukava tanssi&konttausretki ja kaakuntekoa siinä sivussa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen kakuntekoprosessi! Mistä tulikin mieleen, että englantilainen hedelmäkakku pitää tehdä ensi viikonloppuna että se ehtii maustua jouluksi. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista Kaisa, Littleragdoll ja Marginata! Tehkäähän ristillinen tasajako siitä kaakunpalasta ; )! Mummun pohkeiden piukeus antautuu jo, joten uudet jortsut voisi järjestää hih.
  Jep, englantilaisen joulukaakun täytyy maustua hyvän tovin. Enpä ole sitä leiponut varmaankaan 20 vuoteen, kun sukatit,kirsikat yms eivät oikein maistuneet kaikille.

  VastaaPoista
 5. Ai jaa, mä kun luulin että tuo Guinness on leipojalle ;D;D Ihanat kumisaappaat!!!! Pikku-ukolla on sen verran tuikea ilme, että todennäköisesti tarkistaa tuliko tarinamummon nyt tehtyä kaikki ohjeiden mukaisesti... hih! Ei kun joraamaan vaan, tanssi pitää nuorena :)
  Hauskaa joulukuun alkua t. Bemu

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista Bemu! Jep, pikku-ukko näyttää ihan vanhalta vaarilta lukiessaan ylös'alaisin tekstiä rivienvälistä! Hänestä on tulossa hyvää vauhtia pikkuapuri ;) hih nykyisinhän apurit ovat assistenttejä. Ei tarvitse etsiä nuoruudenlähdettä, kun tuhtailee pikku-ukon kanssa.

  VastaaPoista
 7. onpa oiva apuri:) Hauska katsella ja lukea :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista ja vierailusta sibylla!

  VastaaPoista
 9. Hmm olisikohan teidän britteinsaaren kävijöillä tietoa miten tehdään oikea Guinness with blackcurrent. Nimittäin olen kokeillut monen näköistä makeaa ja ei löydy oikein oikeata reseptiä. Pitäähän pohjoisen kokeilla olla marinaadia ;-)

  VastaaPoista