torstai 8. lokakuuta 2009

Joulu, joulu tullut on juhla armahainen ...

Tänään on ihana aurinkoinen vapaapäivä.
Lähdin pyöräilemään upean aurinkoisen sään kunniaksi. Ensimmäinen laulupätkä pätkähti päähän odotellessani liikennevalojen vaihtumista vihreäksi. Ohi ajoi todella upean tummansinisenhelmiäishohteen värinen auto. Niinhän sitä sitten pätkähti päähän laulu orvokkini tummasilmä ja sen tahtiin pyöräilin pitkin raitteja. Kotiin päin tullessa käväisin kaupassa puutetta torjumassa. Kaupassa oli jo hyllymetreittäin suklaajoulukalentereita, suklaapukkeja ja jouluhalkoja ... niitä leivonnaisia ei klapeja! Onneksi ei sentään ihan vielä joulukuusia. Kuin taikaiskusta renkutus päässä vaihtui joulu,joulu tullut on juhla armahainen. Eipä noista lauluista kumpikaan ole oikein ajankohtainen, mutta tämä joululaulu tuntuu jo vihonviimeiseltä, kun se ei halua vaihtua miksikään muuksi.

Joululaulua hyräillen ja hoilaten olen tuhtaillut mukavia vapaapäivän puuhia.

Enkelinsilmäpelargonian nuput ovat jo pullistelleet näin suuriksi ja antavat jo hieman vihiä kukanväristä.
Amazoninlilja pimahti ja kukki vuosi sitten keväälläja jätti syksyn kukkimisen väliin. Ah, tuossa toinen jännityksen & odotuksen kohde milloin kukat aukeavat.
Syysmyrskyt ja halla on jo antaneet pihapelargonioille huutia ja nappasin pistokkaat.
Toinen pelakuu on fuksianpunainen ja toinen jonkin verran lällärimmän vaaleanpunainen.

Ans' kattoo kuinka Tarinan pelakuutestin käy talven aikana. Saako niillä viskata vesilintua vai kasvavatkoja komistuvatko ensi kesän komistuksiksi kartanolle.

Tämän tyynyn tein joskus ihan 1990 luvun alussa kuopukselle päänaluspielukseksi tahi pepunalle pehmusteeksi. Kuopus oli silloin pikku'pikkuruinen eikä liki 190cm kuin nyt. Tuolloin minulla oli oikea tilkkutyö innostus.
Palatkoon siis pesun jälkeen alkuperäiseen tehtäväänsä pikku-ukolle touhutyynyksi. Juu-u, jos vain tulee pyykkikoneesta kokolailla ehyenä ulos.


Aurinkoista mieltä kaikille ja nauttikaa olosta & elosta!

3 kommenttia:

 1. Hieno on tilkkutyyny! Minullakin on joskus talvehtinut pelargoniat aika hyvin, mutta nyt ei enää kukkia ole! Oikein leppoisaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset vierailusta blogissani (ja tervetuloa uudelleen). :) Kommenttisi sai kyllä hymyn huulille. On ne myyrät vaan epeleitä, vaikka mielessäni kyllä kirosin ne _maanrakoon_ porkkanoita nostaessani. :D

  VastaaPoista
 3. Mites olisi "järjen veit" ja niin edelleen, sopisi varmaan Pikku-ukkoon :). Toivottavasti ei nyt kuitenkaan jäänyt soimaan päähäsi...

  Minulla on ikuisena haaveena opetella tilkkuilua, mutta saapi nähdä, onko koskaan sitä aikaa... Pelargoneja en osaa kasvattaa olleenkaan, sekin olisi kivaa hommaa.

  VastaaPoista